Каква е Разликата Между Гоблен и Диамантен Гоблен?



Правенето на гоблени е любимо занимание от векове и продължава да бъде чудесен начин да се отпуснете, като същевременно изразите своята артистична страна. Те изравняват условията за художници, като правят творчеството възможно дори за хора, които нямат естествена способност да го правят. Съществуват гоблени с конци, диамантени гоблени, триизмерни и петизмерни гоблени и много други. Красивите картини завладяват зрителите и се превръщат в популярно занимание много бързо.

Попаднали сте на правилното място, независимо дали търсите ново забавление или просто сте любопитни за гоблени. Есето се фокусира върху разграничението между обикновени и диамантени гоблени. През последните години релаксиращото и приятно хоби за създаване на зашеметяващи произведения на изкуството с диамантени гоблени набра популярност.

Не виждам как това е възможно или как диамантеният гоблен е по-различен от всеки друг гоблен.

Какво изобщо е гоблен?

Гоблен е дълъг начин да се каже картина. Уникалният аспект обаче е, че произведението наистина е зашито заедно, а не боядисано. Използването на широка гама от нюанси позволява безпроблемни преходи между сцени и изработване на дребни детайли. Това гарантира напредък към целта, която може да бъде толкова точна, колкото картина, нарисувана от професионален художник. Колкото по-голям е броят на конците в един гоблен, толкова по-сложен и точен ще бъде крайният продукт.

Думата "гоблен" наистина се отнася до декоративен килим на френски. Изработването на гоблени е стара форма на изкуство с корени в Египет. Повечето историци са съгласни, че древните римляни и гърци са първите, които са тъкали гоблени за декоративни цели.

В наши дни, когато купувате гоблен за тъкане, вие няма да получите само празно платно и конци – ще получите и дизайн, който описва кога и къде да използвате кои конци, колко добре работят заедно и друга важна информация .

Децата не трябва да се опитват да правят гоблени от конец без надзор на възрастен, тъй като дейността налага използването на остри предмети като игли и ножици. Диамантеният гоблен, за щастие, е алтернативен стил на гоблен, който може да се хареса на хора от всички възрасти и нива на умения.


И така, кажете ми какво всъщност е диамантен гоблен?

Диамантен гоблен с блестящи мъниста

Рисуването по номера има много общо с диамантения гоблен. Малки диамантени фасети, подобно на плочки в мозайка, са необходими за завършване на диамантената рисунка. Крайният резултат е изображение, което е не само перфектно детайлно, но и блести с помощта на малките „диаманти“, използвани в процеса. Ако нямате опит или знания за поставяне на диамантени мъниста, залепването им заедно е отлична алтернатива.

Този метод е почитан заради своите съзерцателни и успокояващи качества. Диамантените гоблени се предлагат в широка гама от размери и дизайни, така че със сигурност ще има такъв, който е идеален за вас. Блестящ гоблен с мъниста може да бъде направен без трудно или скъпо оборудване, което е чудесна новина.

С две думи, когато се прави диамантен гоблен, мънистата се залепват за платното, вместо да се зашиват.


ПРОЦЕС НА ИЗРАБОТВАНЕ НА ДИАМАНТЕН ГОБЛЕН

За да залепите правилно блестящите мъниста, трябва да ги залепите по определен начин. Дори и да похарчите малко състояние за диамантен гоблен, пак ще получите следните консумативи:

  • Първокласно платно с лепило и отпечатан дизайн
  • Методи на приложение
  • Мъниста от цветни диаманти
  • Буркан за съхранение на мъниста от пластмаса
  • Инструмент за премахване и поставяне на диаманти
  • Лепило

Изработка на диамантен гоблен

Вашите диамантени пакети ще имат или името на цвета, или номер, който съответства на този цвят. По този начин може да се определи типът диамант, който да бъде поставен на дадено място върху платното, където всяко място е обозначено с буква, цифра или символ. Освен ако гобленът не е предназначен специално за начинаещи, символите на конеца ще бъдат разпръснати в ясна шарка от платното, върху което ще бъде оформено изображението в стандартен гоблен с конец.

Изработката на диамантен гоблен започва с изрязване на защитното покритие. Това ще изведе лепкава графична област, където ще бъдат поставени мънистата. Работата с диамантени гоблени може да се направи по различни начини и изборът на такъв е въпрос на вкус. Някои хора обичат да работят само с един цвят мъниста, докато не им остане нищо за работа. Други предпочитат да подреждат нещата от тъмно към светло или обратното. Имате пълна свобода; няма нито един правилен отговор.

За да поставите лепилото ефективно, уверете се, че плоските страни на диамантите са обърнати надолу. След като съберете консумативите си, можете да започнете да лепите. Поставете малко лепило на края на писалката си и изберете скъпоценен камък с определен оттенък. Направете прехода от химикал към печат. Натиснете с писалката заоблената страна на диаманта и поставете върху същия знак върху платното. Скоро ще видите отделни фигури или части от по-голямо изображение.

Също така е добра идея да поставите обратно защитното фолио на местата, където не сте закрепили мънистата по време на почивките или спира, за да избегне натрупването на прах или мръсотия върху платното.


ИЗБЕРЕТЕ ВАШИЯ ПЪРВИ ДИАМАНТЕН ГОБЛЕН

Диамантеният гоблен е прекрасна и спокойна форма на изкуство и трябва да го опитате, ако още не сте го направили. Ще го овладеете за нула време и ще се изненадате колко бързо минава времето, докато използвате цветните диамантени мъниста, за да създавате произведения на изкуството, които са едновременно красиви и сложни. Когато става въпрос за изработване на нещо красиво, което да изложим в домовете си или да подарим на любим човек, диамантените гоблени са сред най-простите и рентабилни варианти. Забавлявайте се да сте креативни и да оставите ума си да се лута с диамантен пъзел.

Коментари