Видове диамантени гоблени и по какво се различават



Вероятно сте чували за диамантени гоблени, ако сте от хората, които обичат да бъдат креативни и винаги търсят нови начини да използват свободното си време. В днешно време има множество онлайн магазини за диамантени гоблени. Като успокояващо забавление диамантеният или диамантеният гоблен става все по-привлекателен сред хората от всички възрасти.

Не се нуждаете от предишен опит, за да опитате ръката си в диамантена живопис или диамантен гоблен. Тези дни изглежда, че всички са винаги в движение. Има малко време за придобиване на нови умения.

Възможността да закупите комплект и да започнете веднага е основно предимство на гоблените с мъниста. Платно, малко лепило, няколко цветни мъниста, апликатор и малко време са всичко, което се изисква. Важно е обаче да запомните, че не всички диамантени гоблени са еднакви, преди да вземете окончателното си решение. Диамантените гоблени се предлагат в голямо разнообразие от дизайни. Трябва да знаете разликите между различните диамантени гоблени, за да направите добър избор за себе си.

Нека ги разгледаме по-отблизо.

Гобленът е с пълноцветен диамантен дизайн.


Обгръщащ се диамантен гоблен.

Пълното покритие, често изписвано като стопроцентово покритие, показва, че цялото платно е украсено с диаманти. Диамантите ще покрият целия гоблен, скривайки платното отдолу. Крайният продукт изглежда по-изпипан и професионален, поради което мнозина го избират. Върху този диамантен гоблен няма неравни или тъпи петна.

Когато използвате квадратна шарка от мъниста, диамантените гоблени с пълна опаковка създават ефект на мозайка в диамантената картина. Крайният ефект е фантастичен, а работата по стъпките е забавна.


Диамантен гоблен, който е само частичен

Частично залепен диамантен гоблен, както подсказва името, се създава чрез залепване на диаманти само към част от платното. Това означава, че мънистата в тази форма на гоблен се използват само в областите, където има символи. Другата половина няма да бъде украсена със скъпоценни камъни и ще служи повече като поддържащ персонаж. Диамантите могат да бъдат поставени върху по-голям или по-малък процент от платното. В крайна сметка това ще промени начина, по който изглежда картината като цяло.

Диамантеният гоблен с частичен шев е добър начин за новодошлите да разберат дали занаятът е подходящ за тях. В сравнение с пълните гоблени с мъниста, те често са по-малки по размер и струват по-малко пари.


КРАСИВ ДИАМАНТЕН ГОБЛЕН ЗАШИТ С КРЪГЛИ МЪНИСТА

В исторически план диамантените гоблени са били класифицирани според това дали мънистата са кръгли или квадратни. Поради това колко лесни са за работа, диамантените гоблени, направени от кръгли мъниста, са любим избор за новодошлите. Те имат няколко предимства, които са полезни за всички. Отнема по-малко време и усилия, за да вземете и прикрепите кръгли диаманти към платното, тъй като не е необходимо да се поставят толкова прецизно. Те могат да бъдат сглобени, без да се притеснявате много за тяхната ориентация, защото всички са с еднаква форма. Те често се предлагат в размери от 2,8 mm, което е само малко по-голямо от стандарта за кръгли диаманти. Ето защо кръглият диамантен гоблен може да бъде завършен с по-малко отделни мъниста.

Има повишен блясък на повърхността на кръглите диаманти, особено при по-големи изображения. За да засенчат всички други диаманти, те са проектирани да бъдат много отразяващи. Платното изглежда като чудесно произведение на изкуството с кръстат бод поради начина, по който сферичните мъниста се подреждат. Ето защо кръглите диаманти са толкова популярни за минималистичен дизайн, когато вниманието към детайла не е от решаващо значение.


Диамантен гоблен с квадратни мъниста

Можете, от друга страна, да експериментирате с диамантен гоблен с квадратни мъниста. Ако сте експерт или дори малко запознат с правенето на диамантени гоблени, вероятно трябва да се придържате към по-простите видове.

Тъй като те са по-компактни от своите кръгли колеги, квадратните диаманти се избират при изработването на сложни дизайни. Обикновено техният размер се описва като 2,5 mm. Важно е да запомните, че квадратните мъниста изискват по-голяма точност при поставянето, отколкото кръглите. Те няма да се подравнят правилно и няма да могат да правят прави линии, ако не сте внимателни.

Комплектите за рисуване с квадратни мъниста обикновено имат по-сложни шарки от тези с кръгли диаманти. Могат да се уловят остри детайли и да се постигне по-естествен външен вид, без никакви очевидни части от платното да стърчат поради плътното прилягане на квадратните диаманти.

Това са най-често срещаните видове диамантени гоблени, с които можете да експериментирате. Ако искате да получите идеалния гоблен за вашите нужди, предлагаме да опитате всички, като най-популярните тематики са диамантени гоблени с животни и цветя.

Коментари