Гоблени за Шиене: Как да направите проект за бродерия с кръстат шев, който е забавен, креативен и лесен.



Гоблените за шиене са забавен, креативен и лесен за изпълнение проект. Независимо дали сте начинаещ или опитен каналджия, в този проект има по нещо за всеки. Освен това, това може да бъде чудесен начин да изразходвате част от запасите си от плат!


Как се шие с конец.

Конецът е вид плат, който може да се използва за зашиване на парчета плат. Нишката е изработена от различни материали, включително памук, лен, вълна и коприна. Предлага се в няколко цвята и има здрава текстура.

Конецът може да се използва за различни тъкани, включително плат, деним, Cosmosilk и други текстилни изделия. Когато шиете с конец, не забравяйте да следвате инструкциите, дадени за тъканта, която използвате, и видовете налични конци.


Какви типове нишки са налични.

Днес на пазара има много различни видове конци. Можете да намерите памучен конец, ленен конец, вълнен конец или копринен конец (или всеки друг вид конец). Всеки тип има своите предимства и недостатъци, когато става въпрос за шиене. Памучната нишка обикновено е по-евтина от другите видове конци и обикновено има по-прозрачна текстура; въпреки това може да не се разтяга толкова, колкото другите видове нишки. Linenthread обикновено се счита за първокласен избор за шиене с конец, защото осигурява високо ниво на здравина и издръжливост при шиене с игли; но може да бъде и доста скъпо в сравнение с други видове конци. Вълненият конец обикновено е по-евтин както от памучния, така и от ленения конец, но може да не осигури толкова здравина или издръжливост, колкото и двата вида конец. Коприненият конец често се смята за най-добрият вариант за шиене с конец, тъй като осигурява здравина и устойчивост при шиене с игли; но понякога може да бъде доста скъпо в сравнение с други видове нишки.


Когато шиете с конец, винаги следвайте следните съвети:

- Препоръчват се безшевни шевове при използване на памучен конец, защото той не се разкъсва при шиене; това обаче може да бъде трудно да се направи с други видове нишки

- Винаги използвайте маркер за бод, за да посочите къде трябва да бъде поставен краят на конеца върху тъканта; това ще ви помогне да следите къде се намирате във вашия проект и ще се уверите, че вашите шевове излизат правилно

- точките на зашиване (точките, в които шевовете се пресичат един върху друг) трябва да се избягват при шиене с конец, защото могат да причинят разкъсвания на тъканта

- Когато шиете с конец, не забравяйте да използвате техниката на шев в тестото, за да избегнете случайни ципове или шевове в тъканта


Как да направите проект за бродиране с кръстат бод.

Започнете, като зашиете предната и задната част на вашия проект заедно, като използвате основна техника на кръстат шев. Шиенето в шевовете ще създаде здрав и професионално изглеждащ завършен продукт.

След това зашийте ръцете и краката на вашия проект. Не забравяйте да направите това между бримките за кръстосани шевове, така че всичко да изглежда правилно свързано.

След като завършите ръцете и краката, е време да започнете да шиете кръстосаните шевове. Използвайте големи конци (или повече, ако искате да създадете по-големи изглеждащи шевове) и в началото вървете бавно. След като се запознаете с уменията, опитайте се да вървите по-бързо, но се уверете, че не прекалявате – поддържането на нещата лесни за вас е от ключово значение, когато правите проект за бродерия с кръстат шев!

След като всичките ви шевове са на мястото си, съединете ги всички заедно, като прокарате конец през една дупка от всяка страна на парчето и го издърпате. Вече сте готови да се насладите на своя готов продукт!


Съвети за успешно създаване на проекти за бродиране с кръстат бод.

Когато зашивате краищата на конеца заедно, уверете се, че ги зашивате много плътно. Това ще гарантира, че шевовете са равномерно разпределени и ще помогне проектът за бродиране да изглежда чист и подреден.


Раздалечете краищата на конеца.

Ако използвате машина за кръстат бод, не забравяйте да използвате отделни игли за всеки ред шевове, вместо да използвате една игла на ред. Правейки това, ще предотвратите оплитането на нишката и това ще направи проекта ви по-труден за почистване.

Ако не можете да зашиете краищата на конеца, не забравяйте да ги разрежете с ножица, за да могат да бъдат зашити отново по-късно. Това ще ви помогне да запазите проекта си за бродиране чист и подреден, дори когато не е възможно да ги зашиете перфектно.


Заключение

Шиенето с конец може да бъде забавен и релаксиращ начин за създаване на гоблени за шиене. Като следвате някои прости стъпки и практикувате редовно, ще можете да правите красиви проекти за бродиране с кръстат шев, които изглеждат страхотно и са лесни за следване. Ако имате затруднения, не се колебайте да поискате помощ от местния читалищен център или онлайн ресурси. Благодаря за четенето!

Коментари